Crema alba cu crusta de caramel

Data: 29-11-2013, Categorii: Spania, de: admin
crema alba cu crusta de caramel
  • Citit de: 1,255 ori
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Ingrediente:

250 ml lapte, 250 g frisca, 1 baton vanilie, 1 baton scortisoara, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 oua, 4 galbenusuri, 180 g zahar, 4 capsuni taiate jumatati si 3 linguri fistic tocat pentru decor

Mod de preparare:

Preparare cca. 30 min. Racire 60 min. Cca. 530 calorii/portie (Ingrediente pentru. 4 portii)
1. Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in lapte, alaturi de scortisoara si coaja de portocala. Se aduce la fierbere. Ouale, galbenusurile si 80 g zahar se freaca intr-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte si frisca prin sit a si se toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune in bain-marie si se bate pana se ingroasa. Se toarna in boluri si se lasa sa se raceasca.
2.Se caramelizeaza 100 g zahar si 10 ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece 60 min. Se orneaza crema cu fistic si capsuni.

Comentarii prin Facebook