Bame cu rosii

Data: 28-11-2013, Categorii: Mancaruri cu legume, de: admin
bame cu rosii
  • Dificultate: mediu
  • Portii: 10
  • Citit de: 799 ori
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Ingrediente:

l kg rosii, 500 g bame verzi, 3 lamai, 1 legatura coriandru uscat, 1 legatura coriandru verde, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ceasca cu ulei de masline, sare, piper, patrunjel proaspat, tocat fin.

Mod de preparare:

Se curata bamele si se scot cotoarele si coditele, spalandu-se in mai multe ape. Se lasa sa se scurga. Se scot semintele §i pielitele de la rosii si se taie cubulete. Coriandrul se curata, se spala si se toaca marunt. Bamele se calesc in ulei bine incins si, cand sunt gata, se scot in alt vas. In uleiul in care s-au calit se pune ceapa taiata fin si, cand incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga usturoiul si coriandrul, bamele, rosiile, piperul si sarea. Se toarna, cat sa acopere totul, apa calda si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana la inmuierea bamelor. Cu putin inainte se toama in cratita sucul de lamaie.
Se serveste presarata cu patrunjel.

Comentarii prin Facebook