Ardei grasi pentru iarna

Data: 29-03-2014, Categorii: Conserve, muraturi, de: admin
ardei grasi murati
  • Citit de: 1,843 ori
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Retete fara conservanti

Ingrediente:

  • ardei grasi sanatosi,in cantitatea dorita
  • sare pentru muraturi
  • radacina de hrean
  • apa

Cum preparam ardei grasi pentru iarna . Varianta conservarii in apa cu sare,la borcan . Splam ardeii si-i curatam de cotoare si seminte. Asezam ardeii cu gura in sus,intr-un vas larg. Punem cate o lingurita plina cu  sare pentru muraturi (grunjoasa) in fiecare ardei. Lasam ardeii cu sare sa stea astfel minim 12 ore. Dupa acest interval de timp,scurgem intr-un vas lichidul format si asezam ardeii in borcane (tot cu gura in sus),fara sa-i presam. Adaugam printre ei hrean curatat si taiat. Lichidul sarat ramas il completam cu apa fiarta si racita si turnam peste ardei, astfel incat acestia sa fie acoperiti complet ( punem deasupra doua betze in X pentru a tine ardeii).Inchidem borcanele cu capace (sau legam cu celofan) si depozitam in loc racoros. Inainte de a-i consuma,se spala ardeii in apa rece,pentru a elimina sarea.Varianta conservarii prin congelare. Spalam ardeii si-i curatam de cotoare si seminte. Punem la fiert apa cu sare. Scufundam pentru cateva secunde ardeii in apa fiarta ( are doar rolul de a-i face maleabili,pentru a reduce din volum). Lasam ardeii sa se scurga bine si sa se raceasca,ii punem in pungi si ii depozitam in congelator.

Vizitatorii nostri au mai cautat si:

Comentarii prin Facebook